05.03.2020

Održan koncert Gradskog hora Beograd



U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije održan je koncert Gradskog hora Beograd, na kome su izvođena dela duhovne i svetovne muzike.
 
U prvom delu koncerta publika je uživala u kompozicijama duhovne muzike srpskih i ruskih kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, Nikolaja Kedrova, Borisa Ledkovskog, Vladimira Ivanova, Alekseja Lvova, Pavela Česnokova, Milana Aćimovića i Nikolaja Uvarova a u drugom, u delima svetovne muzike. Između ostalih u numerama „Kaleš bre Anđo“, „Rabinjuška“, „Pukni zoro“, „Stani, stani Ibar vodo“, „Jesenje lišće“, „Zaspo Janko“.
 
Kao solisti su nastupili Kristina Miletić, sopran, Marina Đurkin, sopran, Filip Savić, tenor/bariton i dirigent, Milan Mika Aćimović, koji je i umetnički rukovodilac hora.
 
Gradski hor Beograd je osnovan 2016. godine. Reč je o mešovitom pevačkom društvu sastavljenom od oko 30 stalnih članova. Hor neguje više vrsta umetničke, duhovne i alternativne muzike i izvodi dela raznih kompozitora iz različitih epoha i delova sveta, tradicionalnu muziku, zatim gospel te klasičnu muziku, barok, duhovnu, džez-pop muziku.
 
Članovi ovog hora su i organizatori Beogradskih horskih svečanosti.
photoFOTO GALERIJA