07.05.2020

Plakete vojnom sanitetskom timu iz Ruske Federacije



Udruženje veterana 63. padobranske brigade danas je na svečanosti u Domu Vojske Srbije uručilo plakete i zahvalnice za pomoć u sprovođenju mera Vlade Republike Srbije i borbi protiv kovida 19 vojnom sanitetskom timu iz Ruske Federacije.

Priznanja je uručio predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade, Vidoje Kovačević.

- Vi kao eksperti najbolje znate koliko je bilo važno javiti se na prvi poziv i tako brzo i efikasno pružiti pomoć srpskom narodu u borbi sa nevidljivim neprijateljem i epidemijom. Kao svedok tog vremena mislim da bi Srbija imala mnogo više žrtava zbog kovida 19 da nije bilo vaše pomoći. Poštujemo vaše požrtvovanje bratskom srpskom narodu  - rekao je predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade  uručujući plaketu generalu Mihailu Černišovu.

Primajući plaketu, general Mihail Černišov se zahvalio i naglasio da mu je drago što su ruski lekari mogli da pomognu u ovoj velikoja akciji u kojoj je  između ostalog i dezinfekcijom obuhvaćeno 40 gradova u Srbiji.

- Pokazatelji su da virus pada, pa nam je drago da smo u suzbijanju epidemije i mi učestvovali - rekao je general Mihail Černišov. 

Svečanosti je prisustvovao i  načelnik Uprave za tradiciju, standarde i veterane Ministarstva odbrane, pukovnik Duško Šljivančanin.
 
 
photoFOTO GALERIJA