13.11.2023

Medija centar „Odbrana“ obeležio krsnu slavu, Svetog Kralja Milutina



Rezanjem slavskog kolača, koje je obavio vojni sveštenik Aleksandar Sekulić, u beogradskom Domu Vojske danas je obeležena krsna slava Medija centra „Odbrana“, Sveti kralj Milutin.



U paraklisu posvećenom tom svecu, okupili su se zaposleni i prijatelji te ustanove, koja baštini tradiciju srpskih ratnika i predstavlja čuvara srpskog vojnog etosa.
Na slavskom bogosluženju molitveno je oživljeno sećanje na srpskog kralja Milutina koji je za života podigao veliki broj manastira i crkava, kao i bolnice i hramove i činio značajno dobročinstvo svom narodu.



Čestitajući slavu zaposlenima, vojni sveštenik Aleksandar Sekulić podsetio je na svetle primere iz žitija Svetog kralja Milutina i istakao da je uvek lepo boraviti u posebnom, gotovo „skrivenom“, ambijentu paraklisa Doma Vojske, koji donosi poseban molitveni osećaj,



- I danas smo uputili usrdne molitve za spas i svakoliko dobro našem svecu, koji je u ono doba, baš kao mi danas, slušao ovo sveto Jevanđelje. Reč koju slušamo u Domu Vojske danas, sluša se i u Svetoj Zemlji i na Svetoj Gori, gde god je pravoslavlje i gde su ljudi okupljeni oko reči Gospodnje, rekao je otac Alksandar i poručio da je vreme da ostavimo svoje grehe i upodobimo se liku slavnih svetitelja čiji smo potomci.
Medija centar „Odbrana”, obeležava Svetog kralja Milutina kao svoju krsnu slavu već devetu godinu.