15.12.2023

Izložba „Talenat je dar“ u Domu Vojske Srbije



U atrijumu beogradskog Doma Vojske Srbije danas je održana humanitarna akcija Crvenog krsta Beograd „Talenat je dar“, čiji je cilj razbijanje predrasude o osobama sa posebnim potrebama.
 

U središtu događaja koji je privukao veliku pažnju je inicijativa Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju - organizovanje humanitarne izložba 27 slika, koju, kako se moglo čuti, posebnom čini energija osam autora koji svojim delima šalju poruku da je talenat dar i platforma za dijalog, razumevanje i osnaživanje.
Uz zahvalnost Medija centu „Odbrana“, Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, organizatori su istakli da je Dom Vojske, koji u svojoj vrednoj zbirci poseduje više od 1500 umetničkih dela, idealno mesto za slanje poruke da je dar nepobediv.
 


Prema rečima predstavnika Crvenog krsta, cilj izložbe je i isticanje i usmeravanje pažnje na važnost radne terapije za lečenje i rehabilitaciju osoba sa cerebralnom paralizom, kojima stvaralaštvo može biti, baš kao i umetnicima bez zdravstvenh problema, izvor egzistencije.
 

Predsednik Crvenog krsta Beograd dr Milan Mirković, koji je poručio da će sva sredstva prikupljena od prodaje izloženih dela biti donirana njihovim autorima „koji stvaraju uprkos teškim zdravstvenim problemima“, zbog nesebične pomoći u realizaciji humanitarne akcije - uručio je zahvalnicu Medija centru „Odbrana“ koju je u ime direktorke ustanove, pukovnika Biljane Pašić, primila viši kustos Jelena Knežević.