27.10.2024

Medija centru „Odbrana“ uručeno priznanje za publikaciju „Sedam decenija posvećenosti – Galerija Doma Vojske Srbije 1953-2023“



U završnici 67. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Medija centru „Odbrana“ uručeno je priznanje za monografiju „Sedam decenija posvećenosti – Galerija Doma Vojske Srbije 1953-2023“ od strane Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.



Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije tradicionalno dodeljuje priznanja za publikacije objavljene u protekloj godini, iz oblasti ilustracije, stripa, dizajna, istorije i teorije umetnosti, kompletne opreme knjige, kao i za monografska izdanja. Pored tih kategorija, ove godine žiri dodeljuje pohvale i posebna priznanja autorima čije su knjige prepoznate kao dela od izuzetnog značaja za umetnost i kulturu Republike Srbije.



Diplomu za doprinos kulturi i kulturnom nasleđu Republike Srbije Medija centar „Odbrana“ je dobio za monografiju posvećenu istorijatu i radu Galerije Doma Vojske Srbije koja je u prethodnoj godini obeležila 70 godina postojanja. Autorka monografije je Jelena Knežević, načelnik Galerije Doma Vojske Srbije, i muzejski savetnik, dok je za vizuelni identitet publikacije zaslužna Maja Vučković, urednik – grafički dizajner u Redakciji „Vojna knjiga“.



Diplomu je primio zastupnik direktora Medija centra „Odbrana“ potpukovnik Marko Katanić.
 
photoFOTO GALERIJA