Ishrana i lečenje



HRANA VAŠ ČUDESNI LEK
Autor: Dž. Karter
Tvrdi povez
f. 21×29, 439 str.
šifra: 110932
slika




KULINARSKA ENCIKLOPEDIJA
Autor: N. Jokić
Tvrdi povez
f. 21×29, 652 str.
šifra: 110999
slika




ISHRANA U PRIRODI
Grupa autora
Tvrdi povez
f. 21×29, 280 str.
šifra: 110966
slika




ZLATNA KNjIGA LEKOVITOG BILjA
Autor: S. Marković
Tvrdi povez
f. 21×29, 180 str.
šifra: 110873
slika


 

ZELENA APOTEKA
Autor: D. A. Džejms
Tvrdi povez
f. 21×29, 377 str.
šifra: 110910

slika



 

SVET GLjIVA – JESTIVE I OTROVNE
Autor: S. Marković
Broširano
f. 17×24, 268 str.
šifra: 111213

slika





„Ishrana – uloga u unapređenju zdravlja i prevenciji bolesti“
Autor: dr Slavica Rađen

slika

Preventivna medicina ima veliki značaj u razjašnjavanju patofizioloških mehanizama koji su osnova masovnih nezaraznih oboljenja povezanih sa ishranom. Stoga je ishrana značajan činilac prevencije, ali i razboljevanja i ozdravljenja. Preporuke u vezi sa ishranom deo su nauke o ishrani koja se intenzivno i ubrzano razvija i danas široko razmatra. 
Knjiga je podeljena na poglavlja koja se mogu čitati i pojedinačno zato što svako polazi od opštih saznanja i karakteristika entiteta koji se konkretno obrađuju. Opisane su energetske potrebe ljudskog organizma, makro i mikronutrijenti, principi pravilne ishrane, poremećaj ishrane (gojaznost i pothranjenost), kao i najčešća oboljenja: dijabetes, kardiovaskularne i maligne bolesti. 
Knjiga je namenjena studentima medicine, ali i svakodnevnoj lekarskoj praksi u ambulantama gde se ostvaruje kontakt sa pacijentima.